HRM de deur uit en focus op hoop en geluk

HRM de deur uit en focus op hoop en geluk

HRM de deur uit? Ja zegt Leo Bormans want een mens is niet onuitputtelijk, vandaar al die burn-outs. Lessen van geluksprofessor Leo Bormans over hét cruciale element voor een succesvol leven.

De laatste weken vragen steeds meer mensen mij: “Hoe heb jij je carrièreswitch aangepakt? Zij zien dat ik gelukkig in het leven sta en willen een gesprek met mij.

Ik nodig ik hen uit en na 1 ½ uur gaan zij geïnspireerd en met concrete handvatten én informatie om zelf een switch kunnen maken de deur uit.

Het klopt dat ik gelukkig in het leven sta en volledig mezelf kan zijn. En ik ben en voel me veel vrijer dan voor de carrièreswitch!

Leo Bormans

In de week van de ondernemer gaf Leo Bormans een interview. Wie dat is? Nog nooit van gehoord? Ik ook niet tot vandaag. Omdat Leo wetenschappelijk onderbouwt wat ik iedereen gun en waar ik hem mee kan helpen geef ik een korte samenvatting wat mij in het interview aanspreekt.

Misschien zit je nu al met vooroordelen als: zweverig, dromerig, vaag. Laat deze vooroordelen even lost want Leo Bormans voert wetenschappelijke studies aan.

Onderzoek naar geluk en HRM

Leo Bormans onderzoekt de voorwaarden wat mensen gelukkig en hoopvol maakt. Dit sluit aan op een nieuwe psychologische stroming, de positieve psychologie. De psychologie heeft zich 100 jaar beziggehouden met het bestuderen van wat mensen ongelukkig maakt.

De meeste mensen zijn niet gek, maar weten onvoldoende wat ervoor zorgt dat we wel gelukkig kunnen zijn.

Bormans zegt: “programma’s met hoopvolle output én meetbare effecten zorgen voor hoopvolle mensen en organisaties.”
Als je jouw purpose, je why, je verlangen kent, kan je volledig jezelf zijn.

Kleurtalent-Excellent Plus is het enige online programma dat verlangens visueel zichtbaar maakt en helpt om in beweging te komen.
Verlangen naar geluk en hoop is een universele drijfveer.
Hoopvolle mensen staan gelukkiger in het leven. Geluk reflecteert op je klant, je familie en vrienden.

De gelukkige mens en werknemer

Wat Bormans in het interview zegt herken ik uit de periode na de aankondiging dat ik moest stoppen als locatiemanager van een zorgcentrum.
De toezegging van enkele projecten zonder garanties voor de toekomst maakten mij niet gelukkig. 
Ik was de regie en zelfsturing kwijt én mijn normen en waarden werden niet gerespecteerd. Dit conflicteerde.

De drie pijlers van regie en zelfsturend vermogen zijn: competentie, autonomie en verbondenheid. Als je deze drie pijlers evenwichtig ontwikkelt krijg je meetbaar gelukkiger mensen.

Zij zijn ook nog eens minder vaak ziek, creatiever en loyaler. Mensen met focus op hoop en geluk zijn succesvoller.

Het leven is hectisch, waar weinig gelukkigs aan is 

Als je in een crisis zit ben je bang, en laat je je leiden door wanhoop en angst. Dat mechanisme verlamt en kan tot slachtofferschap leiden.
Hoop dat het beter gaat is een wens. Je kunt van alles wensen maar moet wel zelf de stap zetten om te reageren, te sturen, en doelen te stellen. Dit vraagt het maken van keuzes.

Op een andere manier kijken naar jezelf, klanten en medewerkers

Bormans: “Klanten zijn niet alleen mensen die een portemonnee hebben en geld uitgeven. Het zijn ook mensen die een gelukkig leven willen leiden, en niet wezens die eindeloos uitgemolken moeten worden om geld aan jou te besteden. Door zo naar die klant te kijken ga je ook op een andere manier kijken naar je verkopers en de mensen die de producten of diensten ontwerpen en maken.”

HRM de deur uit

Bormans kiepert als eerste vakkundig personeelszaken bij het oud vuil. ,,Het begrip human resources management, alsof een mens een resource is die geld moet opbrengen, heb ik vervangen door human beïng management.

Beschouw de mens als mens met alles erop en eraan, dus van de plussen tot en met zijn tekortkomingen.

De mens is niet onuitputtelijk, vandaar al die burn-outs van mensen die het niet meer aankunnen.”

HRM ontken problemen niet, laat verlangens ontdekken

Bormans: “als je focust op alles wat fout gaat, gaat het zeker fout. Wat we in de positieve psychologie zien, is dat het niet gaat om het ontkennen van het probleem. Er zijn problemen en signaleer ze.

Maar mensen die zich focussen op problemen gaan nooit groeien, die ontwikkelen zich nooit. Een tuinman die zijn tuin licht, ruimte en lucht geeft, ziet deze groeien. Met een bedrijf is dat niet anders. Redding is dromen.”

En nu jij!

Het realiseren van mijn droom, door mijn levenservaring, kennis en vaardigheden als leidinggevende, coach en bedrijfskundige, in combinatie met het programma Kleurtalent-Excellent maakt dat ik mensen kan helpen hun verlangens zichtbaar te maken en gelukkiger in het leven te staan. Wil jij:

  • Je verlangens zichtbaar maken?
  • Gelukkiger in het leven staan?
  • Én als bonus een compleet imagoadvies om je kwaliteiten zichtbaar (uit) te dragen?

Neem zelf (of laat afdeling HRM dat doen) contact met mij op voor een vrijblijvend inspiratiegesprek van 25 minuten. Tel: 06 14 35 45 80 of larinda@kleurtalent.nl.

Download mijn gratis E-Book GEKNAKT EN HERREZEN, klik hier. Je leest hier meer hoe ik mijn droom realiseerde.

Leo Bormans is Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Happiness Economics Research Organisation.

Het interview met Leo Bormans lees je onder deze link.

Een video interview van 2 minuten zie je hier.

“Het maakt mij gelukkig dat ik mensen niet alleen kennis en inzicht geef maar ze ook inspireer. Die combinatie is wat ik in mijn werk probeer te doen, mensen in beweging zetten.”

Larinda Bok