Reizen is dat nodig dan?

Een heerlijke cottage in de Paradijsvallei op Madeira bood mijn man en mij in mei een fantastische vakantieplek. Waarom ik van reizen houd en hoe jij ook je verlangens kunt realiseren lees je in dit blog.

Reizen inspireert

Reizen inspireert mij als mens en ondernemer. Even afstand nemen en reflecteren en genieten van wat goed gaat en met een glimlach terug te kijken op de hobbels en bobbels die ik ervoer. En om ook weer nieuwe energie en inspiratie op te doen voor de komende periode.

Heerlijk reizen

Wat een heerlijke vakantie op Madeira hadden we…. Na drie dagen bewolkt weer bleef de zon tot aan ons vertrek schijnen. Vijftien dagen verbleven we in een heerlijk schone cottage met goede bedden, middenin de paradijsvallei. Vanaf dag een voelen we ons hier thuis.

De huurauto brengt ons op alle plekken waar we willen. Bij onverwacht klaterende watervallen in de bergen, prachtige uitzichten tijdens de soms 6 uur durende levadawandelingen en onverwachte ontmoetingen met de lokale bevolking. Hoe je geniet als je ontspannen leeft kleurtalent unique personal branding
We stoppen waar we willen, hebben fijne gesprekken en zijn soms ook gewoon een tijdje stil. Heerlijk om zo op te laden en ongewone indrukken op te doen. Hier komen wij van bij en krijgen we energie voor tien om weer aan het werk te gaan. Werk dat we beiden vanuit onze passie zijn begonnen en waar we ontzettend van genieten.

Lokaal aan de haal

Op een dag aanvaarden we ’s avonds om half negen de terugreis naar onze cottage. We hebben best wel trek en kijken uit naar een leuk restaurant. Bij een groot, westers uitziend restaurant stoppen we. Wanneer we naar de deur lopen zien we door de vier meter hoge ramen een luxueus buffet, veel blanke mensen en glitter en glamour.

We kijken elkaar aan…… “willen we dit of gaan we voor een lokaal restaurant, waar lokale gastheren/vrouwen hun best doen om het ons naar het zin te maken. Zonder veel woorden (dat is het voordeel als je 38 jaar getrouwd bent ;-)) draaien we ons richting de auto en vinden binnen een kwartier op de top van de berg en eenvoudig Madeireens restaurant.

De vriendelijke bediening, het met liefde en zorg klaargemaakte Portugese gerecht en het uitzicht op het dal met het dorpse leven vergeten we ons leven niet meer. 

Vakantiegewoonten

Beiden hebben we vaste vakantiegewoonten. Ik neem uit elk land waar ik geweest ben een steen mee. Inmiddels heb ik een hele verzameling. Op de onderkant schrijf ik het jaartal en de letter van het land. Op de gele steen met blauwe zij- en onderkant die ik dit jaar meeneem schrijf ik: M ’19.

Dirk koopt graag een T shirt of pet in elk land. Het voordeel voor hem is dat hij tijdens het shoppen altijd een stylist bij zich heeft. Kleur en stijl kent hij inmiddels wel, de details die net het verschil maken zijn nog wat moeilijker. Waar je op let bij het kopen van een pet lees je in dit blog.

Door het Personal Power Plus persoonlijkheidsonderzoek weet ik dat ik het nodig heb om regelmatig afstand te nemen om te reflecteren. Om tijd te nemen om boeken te lezen en te reizen om nieuwe indrukken op te doen. Voordat ik deze test had gemaakt ervoer ik dat ik graag naar andere landen reisde. Maar weten waarom ik dat nodig heb en vooral ook weten hoe ik aan mijn behoefte invulling kan geven wist ik helemaal niet.
Nu ik weet dat ik reizen, lezen en nieuwe indrukken opdoen broodnodig heb vind ik de mogelijkheden om dit te realiseren. Ik leef nu nog meer ontspannen.

En dat kan ook voor jou

Door de Personal Power Plus test vallen alle kwartjes op z’n plaats. Door de vragen die ik je stel en de aanmoediging die ik je geef tijdens de begeleidingsgesprekken ga jij stappen zetten die je voorheen niet voor mogelijk had gehouden. En dat is wat mij motiveert: mensen die zich willen ontwikkelen en daarin willen investeren. Mensen die zichtbaar uit durven dragen wie ze zijn en waar ze voor staan.

En nu jij?!

Hoe zou het voor jou zijn anderen zien dat jij met veel meer zelfvertrouwen in het leven staat. En dat dit je een aangenamer mens maakt.
Hoe zou het voor je zijn als je meer ontspannen kunt leven. Als je

  • zelf kunt voorzien in je behoeften en verlangens?
  • weet wat jij nodig hebt om te groeien en tot bloei te komen?
  • weet waar je voor staat en gaat en dit zichtbaar weet uit te dragen?

Wil jij weten hoe je helemaal tot je recht kunt komen? Bel mij dan op 06 14 35 45 80 of mail naar larinda@uniquepb.nl en we praten er over door wat jou kan helpen.
Want ook jij kunt een ontspannen leven leiden, wat je ook in de weg zit. Hoor ik je?

Larinda Bok